dimarts, 27 de febrer del 2007

ESCOLA D'HIVERN DEL PSC

El passat cap de setmana es va celebrar l’escola d’hivern del PSC a Tarragona, tot un clàssic. Any rere any, els organitzadors es superen i aquest any va haver una taula que a mi, em va agradar especialment, la titulada: NOUS TEMPS, NOUS REPTES, on van intervenir JAVIER TORRES VELA comissió executiva federal del PSOE, candidat a l’alcaldia de Granada i ANNE HIDALGO 1era tinent d’alcalde de l’Ajuntament de París, entre d’altres. Tos dos, i ara ja no podria dir que dels dos ho va fer millor, van parlar de tres conceptes directament relacionats amb el títol de la taula: TECNOLOGIA, TALENT i TOLERÀNCIA, una combinació que pot i ha d’arribar molt lluny dins i fora de la política.
Avui he anat a una altre jornada programada a Sabadell, on treballo, relacionada amb el món de la formació, les polítiques d’ocupació i el paper de les indústries. Han anunciat que la població catalana no supera el 30% aproximadament de connectats a internet a casa, i les empreses estan per sota respecte a l’ús de les noves tecnologies, i encara el percentatge és inferior, si parlem de comunicar-se habitualment per email... esgarrifant, oi!!

Fa temps que diem que les noves tecnologies no son tan noves, i entre el cap de setmana i avui, he canviat de pensament. No es a mi, que m’han de convèncer que el talent, es a dir la formació és imprescindible pel creixement de la societat i que les TIC ja son un gran present i han de ser un millor futur, i que cadascú defineixi quin paper juga la tolerància en tot això, UN REPTE.

En fi, una reflexió, i una apunt crític ja de pas, a les mancances en la política d’alfabetització digital del nostre govern local i de l’aposta o manca d’aposta per una formació de qualitat i que respongui a les necessitats reals de la població de Molins de Rei ( hi ha cursos de formació que s’anul·len per manca d’assistència el primer dia de classe ( si, si, han fet cosetes, però això, cosetes i prou, i alguna fins i tot pagant, encara que ens facin creure que és un preu de fidelització i mòdic).

3 comentaris:

garmir ha dit...

Hola:
Exacte, es el que dius es un repte, passar de una economia basada en els serveis a una economia basada en el coneixement i ón la productivitat es mesuri com un intangible, això dificulta a moltes empreses el dur a terme aquest pas, peró es necesari si volem ser competitius en el futur , doncs s´ha acabat competir en baixos salaris i ara tocar competir a la societat del coneixement, quan abans es fassi aquest canvi, millor i amb això les Admón. Públiques han de perdre la por, ha ser qualificades com intervencionistas, si actuen per fer aquest trànsit més ràpid.

garmir ha dit...

Hola:
Tens raó, és una autèntic repte , passar de la societat dels serveis a la societat del coneixement.

Anònim ha dit...

Sembla mol bo que un partit polític faci la formació que fa el PSC, si altres fesin lo mateix segur que no serien tant dolents, endavant amb el vostrè projecte per Molins de Rei.