dilluns, 26 de març del 2007

Cap de setmana ple d’emocions

El diumenge vem viure a Molins de Rei una matí de moltes emocions juntes. Al les 12 del matí, al Foment Cultural i Artístic de la Vila els socialistes presentàvem al Xavi Paz. Hi ha qui pot pensar que es casualitat, o simplement renovació, però no, el Xavi és la persona que ha recollit de la ma de la Carme Figueras un gran repte, i que s’ha guanyat amb la seva feina, amb la seva constància, la seva il•lusió, i el seu lideratge el suport de tots els que compartim el valors socialistes: ELL ELS REPRESENTA. Practica la política de proximitat, és amic dels seus, i proper dels que l’envolten. L’honestedat el precedeix i creu per sobre de tot, allò que diu i fa.

L’acte de presentació va ser un èxit, ja ho llegireu arreu de les publicacions dels blogs, ho heu sentit per la ràdio i alguns, els que no veu poder assistir, de ben segur que us ho explicaran, però per qui vulgui compartir un trosset, aquí teniu el link del vídeo, val la pena.

A mitja tarda, també del diumenge, l’executiva va aprovar per unanimitat la proposta de la resta de l’equip que el Xavi ha format ... ja veureu, l’hem qualificat com la millor candidatura possible, i podreu comprovar que és cert.


Aquesta tarda de dilluns podem donar per finalitzat el cap de setmana d’emocions, quan el Xavi Paz, i el primer secretari de l’agrupació, Miguel Zaragoza, han pogut presentar la candidatura a l’assemblea, i aprovar-la per unanimitat. La candidatura la formen molinencs i molinenques que faran del la vila els millor dels seus projectes, un projecte col•lectiu del que molts de vosaltres us sentireu representats i representades, per cert, a la web s’anuncien els espais on esteu tots i totes convidats a enRaonar amb el Xavi no perdeu l’oportunitat.

En fi, això és un principi, i estarem tots per veure com acaba.

Fins aviat.

dimecres, 21 de març del 2007

La web municipal

Segurament que tothom sap, que l’Ajuntament de Molins va posar en marxa la seva nova web.... ja era hora!!! Fa temps que “s’omplen la boca” del discurs de les noves tecnologies i l’apropament a la gent, bla bla bla, i ara, a poquet de les eleccions per fi tenim un mitjà de comunicació digne. Ara pot ser cal parlar de l‘ús que en fem d’aquest mitjà.

Més d’un cop, els regidors del PSC en havíem queixat de la manca d’informació dels actes que per agenda es programen a la vila, no sortien a la web i no teníem forma d’assabentar-nos si nos ens ho deien personalment o bé els propis organitzadors o algun veí de Molins que estigués al cas. Dons bé, ara funciona quasi perfecte, felicitats!! però a mitges.

Ja per les activitats que es van celebrar pel dia internacional de la Dona, ens vem donar compte que l’únic acte que s’oferia a la vila a la tarda-vespre, un sopar tetúlia ( moment en que les dones treballadores haguéssim pogut anar a celebrar-ho), era un acte organitzat per Iniciativa, no per l’Ajuntament, i SI, ho van publicar a l’agenda de la web municipal i també al fulletó informatiu que l’Ajuntament va editar.... com a mínim lleig, ja que si això es feia, pot ser la resta de partits polítics, també haguéssim pogut aprofitar la propaganda feta pel l’Ajuntament per publicar els nostres actes, oi??, però això, passa desapercebut, si fos una vegada, però a l’agenda que he rebut avui... ah!! sorpresa, s’anuncia un acte polític de AM Esquerra.
En fi... jo els vull dir que el PSC presenta el seu candidat a l'alcaldia de la Vila, al Xavi Paz, el proper diumenge 25 de març a les 12 del migdia al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, amb l’assistència de Carmen Chacón. Estaríem encantats que ho publiquin a l’agenda de la web, però també els diré que nosaltres tenim web del candidat pròpia i mitjans de comunicació de partit que son els que s’han de fer servir per anunciar aquest tipus d’acte, no a la web del municipi amb els diners de tothom, no creuen???

dimarts, 13 de març del 2007

III Convenció Municipal de PSC

Ja sabeu que els partits polítics estem especialment actius per aquestes dates, i com no el passat, 10 i 11 de març, vem passat tot el cap de setmana debaten el que ara ja son els nostres paràmetres bàsics de la política local.

De Molins de Rei hem anat una delegació dels regidors i regidores, en companyia del candidat a alcalde pel PSC Xavi Paz, del primer secretari de l’agrupació Miguel Zaragoza, i d’alguns membres de l’executiva local.

En el món de la política les noticies van molt ràpid i molts dels presents en la convenció ja estaven al cas de la decisió de presentar del Xavi Paz com a cap de llista per les properes eleccions municipals del 27 de maig, cosa que va donar lloc a un món de felicitacions al Xavi.

La convenció va donar lloc a moltes idees, us animo a llegir el document. Aquí us presentaré el decàleg que ens va trametre en Calestino Corbacho com a conclusions:

1. Reforç de l’autoritat democràtica dels alcaldes i de les alcaldesses per a millorar la convivència i el civisme.
2. Impuls de mesures per garantir l’autonomia de les persones en situació de dependència.
3. Potenciar les polítiques destinades a les famílies , dedicant més recursos i més serveis.
4. Continuar millorant els nostres barris .
5. Treballar per l’acollida i la integració de la immigració .
6. Vetllar pel compliment de les inversions previstes en la millora del transport públic .
7. Prioritzar la promoció d’habitatge públic digne i assequible.
8. Creació de l’àrea metropolitana de Barcelona.
9. Treballar en polítiques destinades a l’emancipació dels joves .
10. Millora del finançament local .

Fins el proper!!!

dilluns, 12 de març del 2007

Cronica de l'assemblea de l'agrupació local del PSC

El passat dia 8 de març es va celebrar l'assemblea de l'agrupació. Per començar, s'ha fet menció de que es celebrava el dia internacional de les DONES i com no ha fet menció especial a la tasca de les dones socialistes en el dia a dia.

El primer punt, com ja comença a ser un clàssic, ha estat actualitat política. Ja sabeu tots que a la nostra agrupació aquí tenim informació de primaríssima mà, la Carme Figueras ens ha posat al dia entorn a les polítiques que està fent el nostre govern a l’estat, el nostre govern a la Generalitat i el nostre president, el José Montilla, que avui feia la seva conferencia entorn als primers 100 dies de govern. Ens ha parlat de l’enorme enrenou que com sempre té com a protagonista el PP i les seves NO formes de fer política, i també ens ha recordat que ahir el Senat va aprovar la llei d’igualtat, i per tant, en un dia com avui, veiem que la nostra forma de fer política i la defensa dels drets de les dones, liderada pels socialistes, porta un bon camí i aviat serà una gran realitat.

En Xavi Paz, ens ha fet també un resum de l’actualitat política a la vila. Ens ha recordat els temes que tant lentament i ha vegades ni això, marquen l’agenda de Molins. El famós pla de mobilitat, que no acaba d’aparèixer en escena mai, l’aprovació, per fi, del pla de participació ( on d’una vegada es regula en quins paràmetres podrem participar), en fi ...

Situats en la política municipal, el Miguel Zaragoza, primer secretari ha obert un punt molt més intern, però amb una gran càrrega d’energia: la inclusió, per unanimitat expressada per l’assemblea, a la executiva local dels companys Cesc Castellana i Joan Barrios.

Al Cesc, el coneixeu tots, uns dels nostres regidors en les dues últimes legislatura, l’impulsor de la reforma del mercat municipal. Bé, ell treballava per la integració dels paradistes en el projecte, i des del convenciment de mantenir allò emblemàtic que tots el mercats municipals representen pels pobles i pels seus ciutadans, no tenim gaire clar, que aquesta ànima sigui la que ha guiat la remodelació definitiva. I en Joan Barrios, primer secretari de l’agrupació durant molts anys, i fidel representant del que els socialistes som a la vila: un molinenc dedicat i implicat amb el seu entorn i les persones que el gaudeixen.

Estareu d’acord amb nosaltres que aquestes dues entrades a l’executiva multipliquen exponencialment les nostres ganes de donar un tomb a la forma de fer a la vila, i a l’ajuntament i aporten un gran impuls a l’executiva. La seva experiència acaba d’arrodonir i consolidar les nostres energies, les energies amb que enfrontarem, juntament amb el Xavi Paz, els nous reptes que ens esperen. El PSC de Molins de Rei, totes les persones que l’envolten i al cap davant el Xavi Paz, representem una nova manera de fer!!!